29/03/2024
Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας στη Χαρά Θεού.

Η Χαρά Θεού συναντά στη Βουλή των Ελλήνων την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, που αποτελείται από επίσημες επιτροπές κοινοβουλίων όλου του Ορθόδοξου κόσμου, με μόνιμη έδρα την Ελλάδα.

Πρόσωπα /Ιδιότητες (Με σειρά εμφάνισης):
Τα πρόσωπα που εμφανίζονται και οι ιδιότητές τους:

Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γενικός Γραμματέας Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Βουλευτής
Δρ. Κώστας Μυγδάλης, Σύβουλος Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μέλος Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Βουλευτής

Ανδρέας Μιχαηλίδης

Γεννήθηκε το 1960 στη Χίο. Σπούδασε Ιατρική και ειδικεύτηκε στη ρευματολογία. Από το 2008 είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί πολλές ιατρικές-ιστορικές εκδόσεις ανάμεσά τους και τα βιβλία: “Cum Deo – Πέρι της ιατρικής κίνησης στη Χίο κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα”, “Το χειρόγραφο του δασκάλου Νικηφόρου Πιπερίδη. Ένα τεκμήριο πορείας του Μικρασιατικού Ελληνισμού”, Ιπποκρατικές εκδόσεις στη Βιβλιοθήκη Χίου Α. Κοραής”, “Ο Μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ Στρουμπής. Η κοινωνική παρουσία του στη Χίο και η δίωξη του”, “Υγειονομικά και προνοιακά ιδρύματα της Χίου 1881-1940). Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, τακτικό μέλος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρίας και της Εταιρίας Μεταβολισμού των Οστών. Είναι πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Χίου από το 2000, έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ως ομιλητής και μέλος των Οργανωτικών Επιτροπών. Το 2003 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Χίου ως επικεφαλής “Κίνησης Ενεργών Πολιτών”. Το 2012 εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου. Το 2013 εξελέγη πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου- Βιβλιοθήκη “Ο Φάρος”. Το 2014 χρημάτισε μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, είναι έφορος του Ιατρικού Ιστορικού Μουσείου Χίου και έχει χρηματίσει εκπρόσωπος του Ι.Σ.Χ. στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (δύο θητείες 2009-2014). Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της Υποεπιτροπής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Κώστας Μυγδάλης

Ο δρ. Κώστας Μυγδάλης γεννήθηκε το 1952. Είναι αρχιτέκτονας μηχανικός και άμισθος σύμβουλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή Βενετίας (1970-1976). Ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, το 2004. Ο τίτλος της διατριβής του ήταν «Η οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας. Προβλήματα και προοπτικές στην μεταπολεμική Ελλάδα(1948-2000)». Διατέλεσε ειδικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής «Θρησκευμάτων και Ορθοδοξίας» της Βουλής των Ελλήνων (1993-2001). Υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του πανευρωπαϊκού συνεδρίου που διοργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων με θέμα «Η Ορθοδοξία στην νέα Ευρωπαϊκή πραγματικότητα» (1993). Είναι σύμβουλος της Γραμματείας της «Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας», διεθνούς οργάνωσης κοινοβουλίων που εδρεύει στην Αθήνα από το 1993. Ήταν εισηγητής σε συνέδρια και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από κόμματα, φορείς και ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Πανελλήνιος Σύλλογος Θεολόγων, Θεολογικός Σύνδεσμος, Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, Fontazione Agnelli, ASFER, κ.ά) που είχαν σχέση με την Ορθοδοξία και τον σύγχρονο κόσμο (1986-2004). Ήταν ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Οικουμενικών Μελετών και Διορθόδοξης Πληροφόρησης που εδρεύει στην Θεσ/νίκη και μέλος του ΔΣ (1993- 2000). Συμμετείχε σε ομάδες ερευνητών από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εργάσθηκαν σε ερευνητικά προγράμματα με θέματα «Ευρωπαϊκή ταυτότητα, κράτος πρόνοιας, θρησκεία», «Η συμβολή του παράγοντα θρησκεία στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας», «Πολιτιστική ταυτότητα και θεσμικός πατριωτισμός» κ.ά.

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι διδάκτωρ κοινωνιολογίας και ιστορικός ερευνητής. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1968. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το καλοκαίρι του 1989 με υποτροφία του Υπουργείου Παιδείας παρακολούθησε μαθήματα τουρκικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Πόλης. Δύο χρόνια αργότερα έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως. Τον Ιούνιο του 2003 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι βουλευτής Λαρίσης από το 2004. Ήταν Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας (1994 -1997), Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (1997) και Διευθυντής Επικοινωνίας στο Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (2000). Τον Δεκέμβριο του 2009 τοποθετήθηκε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της κυβέρνησης Α. Σαμαρά. Διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας του ελληνικού κοινοβουλίου με το Αζερμπαϊτζάν και την Ιορδανία. Μετέχει στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς επίσης και στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Είναι μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Ρωμιοί της Καππαδοκίας (κοινωνιολογική μελέτη, Ελληνικά Γράμματα 2003), Ενθύμιον Πανηγύρεως (λεύκωμα, Ελληνικά Γράμματα 2005), Δείγματα Γραφής (πολιτικά δοκίμια, Μεταίχμιο 2007), Εκ νεότητός μου (διηγήματα, βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ 2011), Για την ταμπακιέρα… (πολιτικά κείμενα, αυτοέκδοση 2012).